Top zona Brdo Požeška 150a - prodaja i otkup mobilnih telefona

Takee 1 – Prvi holografski telefon na svetu?

Sa sve izraženijim trendom snižavanja troškova proizvodnje, danas su čak i manji proizvođači sposobni napraviti telefone koji itekako mogu impresionirati. To je posebno izraženo kod kineskih proizvođača za koje se čini kao da stalno nastaju niotkuda. Jedan od njih je i Takee, jeste li nekad čuli za ovu kompaniju? Tako smo i mislili.


Za razliku od mnogih drugih, Takee cilja na sami vrh mobilne industrije i to u polju u koje se mnogi razvikaniji proizvođači nisu smeli upustiti a poznato je kao 3D koncept. 3D koncept u svetu mobilnih telefona na kraći period su popularizovali telefoni poput HTC-ovog EVO 3D i LG-evog Optimusa 3D, međutim taj koncept nije nikada istinski zaživio na duže staze. Ekipa iz Takeea želi novi nastavak 3D sage i kao rezultat te želje nastao je Takee 1, telefon koji po navodima kompanije nosi titulu prvog holografskog telefona na svetu. Za početak, telefon poseduje 2 prednje kamere koje skeniraju lice korisnika. Zatim se vrši prilagođavanje sučelja da bi se kreirao 3D efekat dubine, što će malo bolje poznavaoce podsetiti na Amazon Fire Phone. Međutim, ono po čemu je Takee 1 drukčiji je sposobnost skeniranja slika iz stvarnog sveta koristeći kameru za kreiranje 3D objekata koji mogu biti 3D printani. Takee također tvrdi da će Takee 1 moći koristiti in-air geste (kontrole bez dodira, nešto slično kao na Samsungu Galaxy S4 samo na višem nivou), što korisniku omogućava da kontroliše holografske slike koje doslovno plutaju iznad ekrana. Krajnji rezultat je da objekti koje uređaj prikazuje izgledaju kao da su izvan njega i kao da se mogu dodirnuti ili čak uzeti u ruke, i sa kojima je moguća interakcija putem gesti. Što se tiče ostalih karakteristika, potencijalni nosilac titule prvog holografskog telefona ne razočarava ni na drugim poljima, tako da će posedovati i: - Metalno kućište izrađeno na osnovu 3D tehnologije rezanja metala - 5,5” ekran rezolucije 1080p - 8-jezgreni MediaTek procesor MT6592T - 2 GB RAM-a - Zadnju kameru od 13 MPix f/2.0 sa Exmor RS senzorom iz Sony-ja - Prednju kameru od 5 MPix - 32 GB interne memorije - Stereo zvučnike - Bateriju od 2500 mAh Takee 1 bit će uglavnom dostupan u crnoj i bieloj varijanti, kao i u specijalnoj varijanti od 18k zlata. Cene trenutno nisu poznate, kao ni dostupnost.


KOMENTARI

    Nema komentara za ovaj telefon!

POŠALJITE KOMENTAR

POVEZANE VESTI

Hram.rs prodavnica mobilnih telefona. Mutapova 41


Da li želite da listate Vaše proizvode na portalu KupiMobilni.com? Prijavite Vašu prodavnicu ili nas kontaktirajte na e-mail [email protected].
Copyright © 2007-2023 kupiMobilni.com. All rights reserved.